Terug

ALLES OVER ARABISCHE PARFUM

  • Door YARA
  • 09 / 09 / 2021 0
ALLES OVER ARABISCHE PARFUM

GRAAG NEEM IK JE MEE IN DE WERELD VAN ARABISCHE PARFUM

 

Parfumerie is al duizenden jaren een essentieel onderdeel van de Arabische cultuur en met de opkomst van de islam nam het gebruik van parfums in de Arabische wereld toe.

Arabieren en Perzen zouden dagenlang door de brandende woestijn reizen om kostbare ingrediënten zoals saffraan en hout te verhandelen. Andere ingrediënten zoals amber, musk, henna, jasmijn, wierook (al lubaan), sandelhout en oudh zijn van vitaal belang bij het maken van parfums voor Arabieren.

De Taif-roos die groeit in de valleien van Saoedi-Arabië is ook een belangrijk ingrediënt.

Tot op de dag van vandaag wordt de kunst van het parfum maken in de Arabische wereld nog steeds bewaard. Je ruikt het aanhoudende aroma van hun kenmerkende geuren terwijl ze langs je lopen.

Arabische parfums zijn traditioneel alcoholvrij. Naast geconcentreerde parfumoliën zijn bakhoor of dukhoon (wierooktabletten), oud muattar (geparfumeerde oudh chips) en pure oudh chips erg populair. Het gebruik van bakhoor is een islamitische traditie die verband houdt met de migratie van de profeet van Mekka naar Medina, toen hij werd begroet met bakhoor en gezangen.

De Profeet moedigde zowel mannen als vrouwen aan om zichzelf en hun huizen aangenaam te laten ruiken, moedigde het gebruik van parfum aan vóór het vrijdaggebed en als een symbool van gastvrijheid. (Bron: Gulf News).

 

Tips om parfum op de Arabische manier te dragen

 

Mix en breng je geuren goed aan om je eigen kenmerkende geur te creëren.

Moderne Arabieren gebruiken ook eau de parfums. Je kunt verschillende oliën aanbrengen door ze op je hartslagpunten te deppen, wat eau de parfums en zelfs wierook samen te sprayen om een ​​wolk van geurende lucht om je heen te creëren. Wees creatief.

Zorg ervoor dat je je lichaam ruikt nadat het is gewassen en gehydrateerd, zodat de geur langer blijft hangen. Gebruik bakhoor of oud muattar (geparfumeerde oudh-chips) zowel op je haar als op je kleding.

Hoewel bakhoors over het algemeen voor huizen worden gebruikt, gebruiken Arabieren ook graag specifieke geuren op hun haar en kleding.

Door dit te doen, wordt je geur versterkt zonder een specifieke geur te overdrijven.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Swiss Arabian 9.8 / 10 - 558 Reviews @ Webwinkel Keur